13 grudnia uczniowie klasy VIIc
ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Bolesławcu, wraz z wychowawczynią, mieli
okazję wziąć udział w wyjątkowych warsztatach kulinarnych, które odbyły się w Zespole
Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych. Tematem przewodnim zajęć było
przygotowywanie pizzy, a warsztaty poprowadziła Pani Małgorzata Plis-Lozer
przy wsparciu uczniów z klasy III TŻH.
Już od pierwszych chwil atmosfera była
pełna zaangażowania i dobrej zabawy. Uczestnicy, zgodnie z zasadami higieny,
założyli fartuchy, związali włosy i dokładnie umyli ręce, aby z czystym
sumieniem przystąpić do pracy. Przy każdym stanowisku siódmoklasiści
współpracowali z bardziej doświadczonymi kolegami z ZSOiZ, którzy dzielili się
swoją wiedzą i umiejętnościami.
Praca przy pizzy okazała się nie tylko
ciekawa, ale też pełna wyzwań. Uczniowie własnoręcznie formowali ciasto, kroili
składniki, komponowali dodatki i przygotowywali placki do pieczenia. Każdy etap
wymagał dokładności, ale i kreatywności – każdy miał okazję stworzyć swoją
wersję tej włoskiej klasyki. Gdy pizza trafiała do pieca, uczniowie zadbali
także o porządek na swoich stanowiskach pracy.
Efekt końcowy? Aromatyczne i pyszne pizze,
które zniknęły w mgnieniu oka! Na zdjęciach widać radość na twarzach
uczestników, którzy z dumą kosztowali swoich kulinarnych dzieł.
Warsztaty były nie tylko świetną okazją do
nauki i dobrej zabawy, ale również możliwością zaprezentowania oferty
edukacyjnej ZSOiZ. Wizyta w naszej szkole przypadła młodzieży do gustu – kto
wie, być może któryś z uczestników warsztatów zdecyduje się w przyszłości
dołączyć do naszej społeczności.
Dziękujemy za wspólnie spędzony czas i
zapraszamy na kolejne wydarzenia w ZSOiZ w Bolesławcu!
Komentarze
Prześlij komentarz