Prestiżowy Konkurs Młody Kreator
Sztuki Kulinarnej,
organizowany przez Unilever Food Solutions Polska, od lat jest trampoliną do
sukcesu dla utalentowanych młodych kucharzy. Po kilkuletniej przerwie ogłoszono
XVI edycję tego wyjątkowego wydarzenia! Tym razem uczestnicy zmierzą się z
nowymi wyzwaniami i powalczą o jeszcze bardziej atrakcyjne nagrody.
Nasza szkoła może poszczycić się uczestnictwem Kacpra Kaczmarczyka z klasy 2TŻ, który już przeszedł pierwszy etap zmagań konkursowych. Kacper, wspierany przez swoją opiekunkę, panią Alicję Janiec, stworzył prawdziwe "cudo na talerzu": Schab a'la Wellington. Efekty jego pracy można zobaczyć na nagranym filmiku.
Jak wyglądają etapy konkursu?
Konkurs składa się z dwóch etapów:
1.
Etap pierwszy:
o Stworzenie
autorskiej receptury na danie główne ze schabu wieprzowego bez kości z
dodatkiem dowolnej Przyprawy Delikat Knorr Professional.
o Nagranie krótkiego
filmu z przygotowania dania.
o Wykonanie zdjęcia
finalnego efektu na talerzu.
2.
Etap drugi:
o Gotowanie na żywo
w finałowej dziesiątce uczestników, których dania uznane zostaną za
najciekawsze i najlepiej wykonane.
Warto wspomnieć, że przewodniczącym jury tej edycji jest Kamil Tłuczek, uznany Szef Kuchni i finalista konkursu Bocuse d’Or 2023.
Trzymamy kciuki za Kacpra!
Za Kacprem pierwszy etap konkursu, teraz z niecierpliwością czekamy na wyniki oraz zaproszenie do finału. Udział w tak prestiżowym konkursie to ogromne wyróżnienie i szansa na rozwój kulinarnych pasji. Bez względu na wynik jesteśmy dumni z Kacpra i jego osiągnięć!
Co dalej?
Czy Schab a'la Wellington okaże się
przepustką do finału? Czy nasz uczeń zdobędzie tytuł Młodego Kreatora Sztuki
Kulinarnej? Wszystko stanie się jasne już wkrótce.
Kacprze, cała społeczność ZSOiZ trzyma za
Ciebie kciuki!
Komentarze
Prześlij komentarz